Πολιτισμός
Υλοποιημένο

Ταξίδι στο Ρέθυμνο του χθες και του σήμερα
Ταξίδι στο Ρέθυμνο του χθες και του σήμερα
Έτος υλοποίησης
2023

Ρόλος
Ανάδοχος

Φορέας έργου
Δήμος Ρεθύμνου

Τοποθεσία
Ρέθυμνο

Το έργο έχει σαν στόχο την ψηφιακή προβολή δύο σημαντικών πολιτιστικών πόρων της πόλης του Ρεθύμνου, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους της πόλης: Το Φρούριο της Φορτέτζας και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Δυο οθόνες αφής τοποθετημένες σε κτήρια του Φρουρίου δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να πλοηγηθεί στους χώρους και στις ιστορικές φάσεις του Φρουρίου και της παλιάς πόλης Ρεθύμνου.
Ακόμη, μέσα από μια ψηφιακή εφαρμογή για κινητές συσκευές, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να αντλεί πληροφορίες για τα μνημεία του Φρουρίου κατά τη διάρκεια της περιήγησής του σε αυτό, μέσω κωδικών QR τοποθετημένων σε επιλεγμένα σημεία. Μέσα από την εφαρμογή παρέχονται πληροφορίες για την ιστορία και τα οικοδομήματα του Φρουρίου, ενώ δίνονται πρόσθετα στοιχεία για τα μνημεία με την τεχνική της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality).
Για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης σχεδιάστηκε εκπαιδευτική εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη σε οθόνη αφής στο Μουσείο, μέσω της οποίας οι μικροί χρήστες μπορούν να «ρίξουν» κλέφτες ματιές στην τέχνη και να ανακαλύψουν τη Μόνιμη Συλλογή του Μουσείου με παιγνιώδη τρόπο!

Το έργο «Ταξίδι στο Ρέθυμνο του χθες και του Σήμερα» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΚΡΗΤΗ», ΕΣΠΑ 2014-2020

No items found
Skip to content