Αρχεία - Βιβλιοθήκες, Πολιτισμός
Υλοποιημένο

Καινοτόμες εφαρμογές των Αρχείων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
Εμπλουτισμός, αναβάθμιση και ανάδειξη με καινοτόμες εφαρμογές των Αρχείων του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης
Έτος υλοποίησης
2023

Ρόλος
Ανάδοχος

Φορέας έργου
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Τοποθεσία
Πειραιώς 206, Αθήνα

Επισκέψου ψηφιακά το «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» για να γνωρίσεις το έργο του μεγάλου σκηνοθέτη, να ενημερωθείς για τη ζωή του αλλά και να εμβαθύνεις στα αρχεία που φυλάσσονται στο ‘Ιδρυμα μέσα από μια σειρά ψηφιακών εφαρμογών που ανέπτυξε η ΑΙΓΑΙΟΥ Solutions Α.Ε..
Ενημερώσου για το έργο του Μ. Κακογιάννη ανά την υφήλιο και μάθε για τους σημαντικότερους σταθμούς στη ζωή του μεγάλου σκηνοθέτη! Περιηγήσου στο θεατρικό σκηνικό ενός θεατρικού έργου σε περιβάλλον VR! Ξεφύλλισε ένα θεατρικό πρόγραμμα του Αρχείου του Ιδρύματος! Ταξίδεψε στην ιστορία του θεάτρου με τεχνολογίες AR! Γνώρισε το Ελληνικό θέατρο του 20ου αιώνα παίζοντας! Μάθε με τεχνολογία AR για τους σημαντικότερους σταθμούς στην Ιστορία του Ιδρύματος από το 2010 έως σήμερα! Ζωντάνεψε με AR τα σημεία που γυρίστηκαν εμβληματικές ταινίες του Μ. Κακογιάννη, όπως η «Στέλλα»!Ενημερώσου για τις εκδηλώσεις , το ωράριο και τις θεατρικές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα στο Ίδρυμα!
Στόχος του έργου είναι η χρηστική ανάδειξη και η ολοκληρωμένη αξιοποίηση του Αρχείου του μεγάλου σκηνοθέτη με τεχνολογίες αιχμής καθώς και οι στοχευμένες ενέργειες προβολής και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου του Ιδρύματος. Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά

Το έργο, με Κωδικό ΟΠΣ 5087278, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Μετάβαση στο περιεχόμενο