Πολιτισμός, Τουρισμός
Υλοποιημένο

Ψηφιακές Διαδρομές Σαμιακού Οίνου
Ψηφιακές Διαδρομές Σαμιακού Οίνου: Το κρασί σαν μέσο προβολής και προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της Σάμου
Έτος υλοποίησης
2023

Ρόλος
Ανάδοχος

Φορέας έργου
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Τοποθεσία
Σάμος

Αν θέλεις να γνωρίσεις το νησί της Σάμου με έναν εναλλακτικό τρόπο και να ζήσεις μια μοναδική οινική εμπειρία τότε μέσα από την ιστοσελίδα αλλά και τις διαδραστικές εφαρμογές του έργου μπορείς να το καταφέρεις!
Ζήσε μια μοναδική εμπειρία περιήγησης στις οινικές διαδρομές που έχουν οριστεί σε όλο το νησί της Σάμου…γνώρισε και “δοκίμασε” τον Σαμιακό Οίνο. Επιπλέον, μάθε πληροφορίες για το πως καλλιεργείται ο σαμιακός αμπελώνας, πως γίνεται ο τρύγος, πως παράγεται και φτάνει στο τραπέζι μας ο Σαμιακός Οίνος…παίζοντας! Ταξίδεψε στον χωροχρόνο με όχημα έναν διαδραστικό χάρτη με τα δίκτυα επικοινωνίας του Σαμιακού οίνου που αναπτύχθηκαν από την Αρχαιότητα έως σήμερα!
Στόχος του έργου είναι ο επισκέπτης της Σάμου παράλληλα με τις διακοπές του στο νησί να απολαύσει και ένα όμορφο ταξίδι στο κόσμο του κρασιού, να αποκομίσει πολύτιμες γνώσεις για την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποιητική παραγωγή της Σάμου μέσα από την ψηφιακή διάδραση και το παιχνίδι.Το έργο απέσπασε το Χάλκινο βραβείο των Tourism Awards 2024, στην κατηγορία Γαστρονομία – Οινοτουρισμός. Γλώσσες:Ελληνικά, Αγγλικά

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Μετάβαση στο περιεχόμενο