Στο πλαίσιο του έργου σχεδίαστηκε και αναπτύχθηκε εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας για τον αγροτουρισμό στην Κρήτη, εντός του οποίου παρουσιάζονται στατιστικά τουριστικά δεδομένα σε μορφή πινάκων, γραφημάτων και χαρτών. Οι τελικοί χρήστες, δηλαδή οι επιχειρήσεις και οι επισκέπτες, έχοντας πρόσβαση στο εργαλείο αυτό, μπορούν να το αξιοποιήσουν αφενός μεν για να πάρουν απόφάσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους και αφετέρου δε για να εντοπίσουν ποια περιοχή μπορεί να ικανοποιήσει τα τουριστικά τους ενδιαφέροντα. Με δεδομένο ότι η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί ζητούμενο για κάθε τουριστική περιοχή, το Join out σχεδιάστηκε για να συνδράμει προς την κατεύθυνση αυτή, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν με καινοτόμο τρόπο, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά του και συντελώντας στην αειφορία του τουρισμού υπαίθρου στην Ελλάδα.
Το έργο αποτελούσε μέρος ενός συνεργατικού cluster εταιρειών. Συγκεκριμένα συμμετείχαν οι ακόλουθοι: ΑΙΓΑΙΟΥ SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Α.Ε., MCBS ΜΟΝ. Ι.Κ.Ε., NEUROLINGO, DRAXIS Environmental, CHOOSE S.A., KAPPA STUDIES, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ, ΑΚΟΜΜ, ΔΕΠΑΝΑΛ, GREEK FERRIES, ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ Α.Ε., ALTERVISION ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Ε.
Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης έργων στη Δράση «ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ/ΣΣΚ: 2η πρόσκληση».